Translate

duminică, 16 iunie 2013

In tine e un zbor inalt, ca o inradacinare...

Spiritualitatea nu inseamna sa urci spre cer, ci inradacinare, intoarcerea spre realitate, sacralizarea ei. Ruperea de realitate inseamna evadare si pacat impotriva sinelui divin.
Spiritualitatea nu are nevoie de haine speciale, si nici de loc special, ea este simpla si ne intoarce spre realitatea de zi cu zi, intr-o lumina divina, a iertarii, a inimii usoare, a sperantei si multumirii. Spre deosebire de minte care vrea intotdeauna ceva, spiritualitatea este acel ceva care te face sa nu doresti multe lucruri, dar intr-un fel implinitor, nu in resemnare. Te indeamna sa privesti in tine, sa te vezi asa cum esti. Este in conexiune cu natura, pentru ca natura, ca si omul, este expresia divinitatii.
 
Poate ca cei mai spirituali oameni sunt aceia care nu stiu asta, sunt oamenii simpli care respecta un cod moral nescris, care poate nu stiu intotdeauna carte dar care sunt mai intelepti decat multi altii.. Intuitia lor, creativitatea lor te poate uimi: fara a lua lectii de la mari maestri, ei stiu sa picteze sublim, sa sculpteze sau compun melodii care te poarta spre lumi mirifice.
Indiferent de tara in care traiesti, indiferent daca traiesti la tara sau la oras, in tine este ceva inalt, ca un zbor de pescarus, este un cantec, care asteapta sa fie auzit, constientizat, este un sambure de spiritualitate, o dorinta navalnica de autentic si de traire plenara. Dar de tine depinde daca vrei sa vezi toate aceste lucruri...


Un comentariu:

 1. Buna,
  Frumoasa contemplare!
  Ajutati o studenta cu licenta. Daca aveti varsta intre 16 ani - 27 ani si dorinta de a face un bine, completati un chestionar. Nu aveti de trecut numele sau nr. de telefon, dar se doreste sinceritate, deoarece multe raspunsuri date de participanti nu aveau logica si au trebuit sa fie anulate.
  Daca nu va incadrati la varsta si doriti sa o ajutati, preluati articolul pe blogul dvs. de pe blogul Coltisor de Rai
  Pentru oricare din variante sau ambele, ca recunostinta link-ul de blog al dvs. va fi afisat in acest blog timp de 3 luni.
  La finalul chestionarului exista un buton cu Trimite, cand se apasa pe el se inregistreaza rezultatele.
  Chestionar de completat
  Va multumim din suflet pentru timpul acordat, bunavointa si ajutor!
  Vilhelm

  RăspundețiȘtergere