Translate

marți, 25 octombrie 2011

In contact cu arhetipul contrasexual (II)

Pasul cel mai important pentru a ajunge la propriul Sine este, asa cum spune Jung, identificarea arhetipului contrasexual. Nu este singura cale de ajunge la noi insine, dar dintre toate arhetipurile, cel mai apropiat de sufletul nostru este acesta (primul, dar mai aproape de latura constienta, este Umbra).
Ce este de facut?
Atunci cand suntem debusolati, avem senzatia ca nu ne regasim, ne putem gandi: cum ar arata persoana de sex opus de care ne-am putea indragosti? Cu ce ne-ar ajuta sa depasim blocajele, de orice natura ar fi ele? Ii putem vizualiza chipul, dar ne focalizam in special pe calitatile lui/ei interioare. De ce ne fascineaza atat de mult? Cum este el/ ea? Cu ce difera de noi? Si cum am putea ajunge sa-i semanam?
De obicei, chipul femeii ideale (care se afla in sufletul fiecarui barbat) si chipul barbatului ideal (din sufletul fiecarei femei) se suprapun unei persoane exterioare, din pacate de multe ori fara nici cea mai mica legatura cu realitatea. In cazuri mai fericite, exista si unele similaritati intre ideal si realitate si atunci relatia poate dura...

Meditand la arhetipul nostru contrasexual avem acces la comunicarea cu propriul subconstient, si astfel putem descoperi de ce avem nevoie pentru a ne imbunatati starea sufleteasca, pentru a ne trezi si in aceeasi masura pentru a iesi din ritmul monoton al cotidianului si din obisnuintele negative.

4 comentarii:

  1. Interesant...nu am auzit niciodata de asta. Eu mi-am elborat propria tehnica: atunci cand sunt debusolata, incerc sa ma gandesc ce ar face o alta persoana in cazul meu, o persoana foarte apropiata care reprezinta un model pentru mine la acel moment si m-a ajutat de fiecare data. Oare ne poate ajuta si asta sau eu, inconstient, proiectez trasaturile ideale de care ziceai pe acea persoana si atunci e acelasi lucru de fapt...?

    Fain blogul, o sa-l urmaresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e cam acelasi lucru, oricum proiectezi ceva ce ai nevoie. Pana la urma nu conteaza tehnica atat de mult, ci rezultatul :)
    Ma bucur ca-ti place blogul, si eu am dat follow la al tau :)
    P.S.mancarea raw cred ca mai diminueaza si din pacienti, dar ce conteaza, imi raman putini si buni :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha ha! vai, din pacate sunt foarte multi oameni care au nevoie de ajutor...cei care si-au laut viata in mainile proprii si se dezvolta pe toate planurile sunt putini..inca foarte putini

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asa este, e mai usor sa dai vina pe altii, pe soarta etc.

      Ștergere