Translate

joi, 17 octombrie 2013

STARILE CREIERULUI




Betha

Vigilenţă
Concentrare
Percepţie


În starea Betha eşti treaz, alert. Mintea ta este ascuţită şi concentrată. Face conexiuni repede şi poti face lucruri care necesită întreaga ta atenţie. În starea Beta, neuronii sunt activi, lucrează în succesiuni rapide, ajutându-te să ajungi la performanţe. Noi idei şi soluţii la anumite probleme fulgerează în mintea ta.
Antrenarea Betha este una dintre cele mai fecvente metode folosite de către terapeuţi în tratarea deficitului de atenţie.
Exerciţiile bazate pe starea Beta te ajută să te pregateşti pentru un examen, pentru o prezentare sau să analizezi şi să organizezi informaţiile şi alte activităţi ce necesită vigilenţă mentală şi nivele înalte de concentrare.
Undele Betha se întind de la 13 la 40 Hz. Starea Betha este asociată cu piscul concentrării, vigilenţa crescută şi acuitate vizuală. Caştigătorul premiului Nobel şi alţi oameni de ştiinţă consideră că frecvenţa Betha de 40 Hz poate fi cheia actului de percepţie.



Alpha

Relaxare
Vizualizare
Creativitate


Când eşti perfect relaxat, activitatea creierului scade de la tiparele rapide ale stării Beta în undele mult mai blânde ale stării Alpha. Nivelul de conştienţă se expandă. Proaspăta energie creativă începe să curgă. Fricile dispar. Ai o senzaţie eliberatoare de pace şi de bine. Tratamentul Alpha este recomandat pentru tratarea stresului.
Programele bazate pe starea Alpha te ajută să iţi scoţi la iveală creativitatea şi sunt excelente pentru rezolvarea problemelor, găsirea de noi idei şi practicarea vizualizării creative. Alpha este recomandată când vrem să obţinem stări profunde de relaxare care sunt esenţiale sănătăţii noastre.
Undele Alpha se întind de la 7 la 12 Hz. Acesta este un loc de relaxare profundă, dar nu chiar meditaţie. În Alpha incepem să accesăm creativitatea de dedesubtul conştientului – este poarta către o stare de conştienţă mult mai profundă.



Theta

Meditaţie
Intuiţie
Memorie


Mai departe în relaxare, intri în misterios. Starea Theta, unde activitatea creierului scade aproape până la momentul somnului, dar nu chiar. Theta este starea creierului unde magia se întamplă. Theta aduce receptivitate crescută, flashuri ce se asemănă cu visele, inspiraţie şi amintiri de mult uitate. Theta poate aduce o stare profunda de meditaţie, o senzaţie de “plutire” datorată starii expansive, în Theta poţi simţi că mintea ta se expandează dincolo de graniţele corpului tău.
Theta este starea ce rezidă în subconştient. De asemenea, Theta are un rol important in programele de modificare a comportamentului şi a fost folosită ca tratament împotriva dependenţei de droguri sau alcool. Este o stare a invăţării supreme, a reprogramării propriei minţi, a amintirii viselor şi a auto-hipnotizării.
Undele Theta se întind între 4 şi 7 Hz. Este una dintre cele mai extraordinare domenii pe care le putem explora. Este cunoscută ca zona crepusculară care în mod normal nu o putem experimenta decât vag atunci când ne trezim din adâncimile Delta (când ne trezim din somn sau când adormim). În Theta, suntem într-un vis treaz, flashuri cu imagini vivide trec prin faţa ochilor minţii si suntem receptivi la informaţie mai mult decât suntem in starea noastră normală. Theta a fost indentificată ca poarta către învăţare şi memorie. Meditaţia Theta creşte creativitatea şi puterea de a invăţa, reduce stresul, trezeşte intuiţia şi alte priceperi extra-senzoriale.



Delta

Conştienţa detaşată
Vindecare
Somn


Lunga, înceata, ondulatoarea. Starea Delta este cea mai înceată dintre cele patru frecvenţe ale creierului. Cel mai des asociată cu somnul adânc, anumite frecvenţe ale stării Delta declanşează eliberarea hormonului creşterii umane (Human Growth Hormone) atât de benefic pentru vindecare şi regenerare.
Delta este semnalul undelor cerebrale ale subconştientului, de unde intuiţia se ridică. Asta înseamnă că programele bazate pe starea Delta nu sunt ideale doar pentru somn şi regenerare profundă, dar şi pentru a accesa activitatea inconştientă şi a ajuta valul de informaţii ce curge spre mintea noastră conştientă, pentru curăţire şi nu numai. Frecvenţele undelor stării Delta sunt între 0 şi 4 Hz.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu