Translate

joi, 2 februarie 2012

De luni sau de azi?

Ti s-a intamplat sa-ti propui multe lucruri pe care apoi le-ai abandonat? Intotdeauna, totul incepe cu De maine, Lunea asta, Din prima zi de Luna noua.. iar de marti, sau de a doua sau a treia zi, ai recidivat? Ei bine si mie mi s-a intamplat asta si am decis ca intre a ma lamenta (e curios ca a nu-ti duce la indeplinire sarcinile date chiar de tine tie insuti pare sa duca la o scadere temporara a stimei de sine, mai mult decat in alte cazuri) si a face ceva, o prefer pe a doua, desi asta presupune sa ies din atmosfera securizanta si calduta a obisnuintelor zilnice.
Mi-am propus sa privesc mai putin in afara mea si sa ma bucur mai mult, sa pun in practica zecile, sutele de invataturi, de sfaturi, zicale si proverbe de pe Facebook, ca si pps-urile trimise de multi din prietenii mei.
Este simplu, dar intr-un fel magic.
Poate parea obsesiv-compulsiv (ei, si ce? nu ne strica un pic de "nebunie" uneori) dar o metoda este programarea. Cum? Am ales de exemplu sa ma bucur in fiecare zi de ceva, iar daca am depistat ca acel ceva este sa citesc o carte, sa dansez, sa meditez, atunci intre orele... si ... timp de...., voi face acel lucru. Merita incercat. Cred ca e o modalitate prin care iti poti reaminti ca existi si ca poti deveni din spectator, actor. Al propriei vieti.

Un comentariu: