Translate

joi, 15 iulie 2010

Litoralul romanesc te provoaca. Poti sa-ti testezi limita rabdarii, astfel poti afla multe despre tine. Ce alegi, sa vezi mormanele de gunoaie de pe plaja, sau cerul, marea? Sa auzi manelele sau sa fugi de oameni si sa asculti, cuibarit langa o stanca de pe un dig, marea cum vorbeste, la ceas de rasarit?
Oriunde vezi cu ochii, exista si mizeria umana si lucrurile sublime. Ele exista oriunde vezi cu ochii, dar si in tine. Depinde de fiecare. Sa incetam sa asteptam de la altii sa ne creeze mediul propice spre a fi fericiti. Nu este lasitate, dar cand nu poti face nimic pentru a indrepta mersul lucrurilor (nu faci nici politica si nici nu esti o autoritate) singura intelepciune care iti ramane este sa faci bine in jurul tau si sa-ti cultivi frumusetea interioara.

3 comentarii:

  1. Cita dreptate ai... mai ales de la "sa incetam sa...". Asta ai facut si tu? Ti-ai gasit linistea asa? Stiu ca eu mi-am gasit-o asa, si la un moment dat am uitat de partea cu frumusetea interioara... si-am ajuns acolo, cind pasarile de pe cer nu mi se mai pareau ce au fost odata, iar frunzele nu-mi mai cintau ca inainte. Si acum, la doar nici 3 zile distanta, am auzit iar cintarea frunzelor atingindu-ma acolo inauntru, adinc, unde ploaia nu se opreste niciodata, doar senzatia se schimba.. ori te linisteste si iti da timp sa vezi, ori picaturile iti bat in crestetul capului si ti se face frig...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot spune ca mi-am gasit linistea, ar fi ipocrizie.. Cand incetam sa avem conflicte interioare sau nu mai suntem vii, sau suntem sfinti.
    Pot sa spun ca lupt sa- mi amintesc ca in fiecare zi sa fac ceva care sa ma faca fericita. Si e greu sa nu uiti..
    Ma bucur pentru tine, clipele magice sunt rostul pentru care traim, cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. Conflictele interioare vor exista mereu, doar puterea de a le intelege e cea mai grea de gasit. Vorba ta, e greu sa nu uiti..sa nu te pierzi undeva printre ele. Clipele magice ne tin in viata cred eu. Daca te pierzi in labirintul sufletului, uiti sa traiesti si clipele. Bine spus, in fond e greu sa nu uiti...

    RăspundețiȘtergere