Translate

duminică, 7 decembrie 2008

Despre asane (posturi corporale) si ordinea executarii lor



La postarea anterioara gasiti semnificatia centrilor energetici, si cateva considerente esoterice legate de sanatate si relatia de cuplu, sintetizate din carti si cursuri.
Asana este o postura care faciliteaza relaxarea schemelor mentale inscrise in subconstient, duce la impacarea cu sine si la constientizarea realitatii si in final a esentialului. Ne ajuta, prin linistire mentala, sa ne simtim mai aproape de noi insine, de natura si mai ales de Dumnezeu.
Schemele mentale dobandite din copilarie reprezinta cauza actelor ratate, a problemelor cu agresivitatea sau de natura sexuala, a neacceptarii de sine si a altora, a temerii de abandon sau a dorintei exagerate de putere, de control si de recunoastere.
Ele blocheaza creativitatea si de fapt autenticitatea unei persoane, pot genera tensiune, despotism, dependenta, orgoliu, lipsa increderii in noi si in altii, anxietate, rigiditate.
De asemeni, cand mintea este plina de prea multe informatii, de intrebari, accesul la propria intuitie este ingradit.
Practicand yoga putem descoperi armonia si pacea interioara si in acelasi timp nivelul nostru energetic va creste foarte mult.

Un comentariu:

  1. Te pup, sint informatii necesare care trebuie mentalizate. Sint binevenite.

    Laura

    RăspundețiȘtergere