Translate

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Secretul. Legea atractiei (fragmente)

"Gandurile iti determina sentimentele. Emotiile sunt un dar pe care il avem si care ne indica ceea ce atragem. Exista, din perspectiva noastra, numai doua feluri de emotii. Unele bune si altele rele. Poti sa le denumesti cum vrei, dar in esenta toate emotiile negative - vina, mania sau frustrarea - produc aceeasi stare. Te fac sa te simti rau. Toate aceste emotii sunt de fapt un sistem de ghidare care iti spune ca ceea ce gandesti acum nu corespunde cu ceea ce vrei cu adevarat. La un alt nivel vorbim de o frecventa negativa, sau de vibratii negative sau cum vrei sa le numesti. Emotiile care te fac sa te simti bine - speranta, fericirea sau iubirea - cu un cuvant emotiile pozitive, constituie si ele un sistem de ghidare care iti spune ca ceea ce gandesti acum este in concordanta cu ceea ce iti doresti.

Este simplu. Raspunsul este aici. Ce atrag in acest moment? Ei bine, ce simti? Ma simt bine. Foarte bine, continua sa faci asta. Sentimentele noastre sunt un mecanism de feed-back care ne spune daca suntem sau nu pe linia care trebuie, daca suntem pe ruta sau nu. Cu cat te simti mai bine, cu atat esti mai bine pozitionat in raport cu ceea ce vrei. Cu cat te simti mai rau, cu atat esti mai rau pozitionat.

Atunci cand treci prin evenimentele de zi cu zi nu faci altceva decat sa produci ganduri care iti modeleaza viitoarea experienta. Poti sa spui, dupa felul cum te simti, daca lucrurile catre care te indrepti iti vor placea atunci cand vei ajunge acolo. Ceea ce simti este oglinda perfecta a devenirii tale. Te indrepti exact catre ceea ce simti si nu atat catre ceea ce crezi. Daca te lovesti la picior atunci cand cobori dimineata din pat, ai tendinta sa te impiedici apoi de orice. Toata ziua iti va merge asa. Nici nu-ti dai seama ca o simpla schimbare a starii emotionale poate sa-ti schimbe intreaga zi si intreaga viata. Daca iti incepi ziua bine si daca ai o stare de multumire, atata vreme cat nu ingadui sa-ti fie schimbata starea, vei continua sa atragi, conform legii atractiei, intamplari si oameni care iti sustin acest sentiment de multumire.

Fie zilele mai bune sau mai proaste, bogatii vor continua sa se imbogateasca iar saracii vor continua sa saraceasca. Totul este in functie de ceea ce acesti oameni simt in mod predominant si continuu. Poti incepe chiar acum sa te simti sanatos. Poti incepe sa te simti prosper. Poti incepe sa simti dragostea care te inconjoara chiar daca ea nu este inca acolo. Ceea ce se va intampla este ca Universul va raspunde naturii cantecului tau interior. Universul va corespunde naturii sentimentului tau interior si se va manifesta in consecinta, pentru ca tu asta simti. Asa incat lucrul asupra caruia te concentrezi mental si emotional este lucrul pe care il atragi in viata ta, indiferent daca asta este ceea ce iti doresti sau nu.

Intre ceea ce gandesti, ceea ce simti si ceea ce se intampla este intotdeauna o legatura. Intotdeauna. Fara nici o exceptie. Asta e greu de inghitit. Insa atunci cand incepi sa te deschizi catre acest tip de intelegere, consecintele sunt uriase. Asta inseamna ca tot ceea ce gandurile tale au facut din viata ta poate fi desfacut printr-o schimbare a modului de perceptie constienta.

Cunoscand Legea atractiei, am vrut s-o pun la incercare cu adevarat, pentru a vedea ce se intampla. In 1995 am creat ceva numit o scandura a viziunilor, cu ajutorul careia sa dobandesc ceva ce imi doream sau ceva ce voiam sa atrag, precum o masina sau un ceas sau sufletul pereche din visurile mele. Acolo am pus o fotografie a ceea ce imi doream, am pus-o exact pe scandura viziunii. Apoi, zilnic, stateam in biroul meu si ma uitam la aceasta scandura incercand sa vizualizez mental ceea ce imi doream pana ajungeam la aceeasi stare pe care as fi avut-o daca obiectul ar fi fost al meu cu adevarat.

La un moment dat m-am mutat si am pus toata mobila si toate cutiile mele cu lucruri la pastrare. M-am mutat de trei ori in cinci ani si in cele din urma am ajuns in California si am cumparat aceasta casa. Am renovat-o timp de un an, dupa care mi-am adus toate lucrurile din casa in care locuisem in urma cu cinci ani.

Intr-o dimineata, pe la sapte si jumatate, fiul meu a intrat in birou si a dat cu ochii de una dintre cutiile care statea sigilata de cinci ani. Apoi s-a asezat pe ea si a inceput s-o loveasca cu picioarele, iar eu i-am spus, "Scumpule, inceteaza te rog, am treaba". "Ce este in cutie, tata?" I-am raspuns, "Sunt scandurile mele ale viziunii". "Ce este o scandura a viziunii?" Am spus, "Este ceva pe care imi pun dorintele, le fasonez si imi pun dorintele pe ele, pun acolo ceea ce doresc sa realizez in viata". Bineinteles ca fiul meu, la doar cinci ani, nu a inteles despre ce e vorba, asa ca i-am spus, "Dragule, lasa-ma sa-ti arat, asa e cel mai usor". Asa ca am deschis cutia si cand am scos Scandurile Viziunii pe una dintre ele era o fotografie a unei case pe care o vizualizasem cu cinci ani inainte. Am ramas stupefiat cand mi-am dat seama ca era chiar casa in care locuiam. Nu era vorba de o casa asemenatoare, ci cumparasem chiar casa visurilor mele fara sa-mi dau seama de asta. Priveam casa si am inceput sa plang. "De ce plangi?" "Scumpule, am aflat in cele din urma cum functioneaza Legea atractiei. Am inteles in sfarsit puterea vizualizarii. Am inteles tot ceea ce am citit, tot ceea ce am facut. Toata viata mea, felul in care am construit companii. Metoda a functionat chiar si pentru casa mea, am cumparat casa pe care am visat-o si nici nu mi-am dat seama".

Am crescut avand in cap refrenul "trebuie sa muncesti din greu pentru bani, trebuie sa muncesti din greu pentru bani". Acum l-am inlocuit cu altul, "Banii se castiga usor si repede". La inceput totul pare o mare pacaleala, bineinteles. Exista o parte a creierului tau care spune, "Micinosule, de fapt este greu". Trebuie sa te obisnuiesti cu acest meci de tenis care va dura o vreme. Cand este vorba de a crea bunastare, trebuie stiut ca bunastarea este o stare a mintii. Totul se rezuma la felul cum gandesti. 80 la suta din ceea ce ii invat pe oameni se refera la psihologia lor, la felul in care gandesc. Unii dintre cei care ma asculta spun, "Ei bine, tu poti sa faci asta, eu nu". Oricine are capacitatea de a schimba felul cum se raporteaza la ceilalti si la bani.

Am cunoscut o multime de oameni care produceau o groaza de bani, insa relatiile lor cu ceilalti erau mizerabile. E vorba doar de un termen tehnic. Asta nu este bunastare, chiar nu este. Poti sa alergi dupa bani si poti sa te imbogatesti, insa asta nu-ti garanteaza bunastarea. Nu vreau sa spun ca banii nu ar fi o parte a bunastarii, dimpotriva, insa sunt doar o parte. Pe de alta parte, intalnesc o multime de oameni, sa le spunem "de spirit", care insa sunt bolnavi si saraci tot timpul. Nici asta nu este bunastare. Viata inseamna abundenta. In toate domeniile.

Secretul inseamna pentru mine ca noi suntem creatorii propriului nostru univers. Si ca orice dorinta a unui lucru va aduce lucrul in viata noastra. De aceea este foarte important ceea ce iti doresti, ce ganduri ai, ce sentimente, pentru ca toate acestea vor prinde viata.

Este important sa-ti dai seama ca trupul tau este produsul gandurilor tale. Incepem sa intelegem, in medicina, gradul in care gandurile si emotiile determina de fapt substanta fizica si structura si functiile corpului nostru. Stim ca exista, in arta vindecarii, efectul placebo. Placebo este ceva despre care se spune ca nu are nici un efect asupra corpului, precum o pilula de zahar. Ii spui pacientului ca ea are acelasi efect curativ. Ceea ce se intampla este ca pilula placebo are acelasi efect daca nu uneori chiar mai mare decat medicamentul propriu-zis produs in acel scop. Asa ca s-a descoperit ca mintea omului este cel mai important factor in arta vindecarii. Cateodata mai mare decat medicamentele. Daca cineva este bolnav si se pune problema de a alege intre a descoperi ce anume din mintea lui creeaza boala si medicamentul pentru acea boala, daca este vorba de o forma acuta a bolii, care l-ar putea aduce in pragul mortii, atunci, evident, este indicat medicamentul, explorand, in acelasi timp, cauza mentala a bolii. Asa ca medicina nu trebuie negata. Fiecare mod de a vindeca are rostul sau.

Trebuie sa te concentrezi pe ceea ce vrei, nu pe ceea ce nu vrei. E bine sa fii constient de ceea ce nu vrei, pentru ca acesta este elementul de contrast pentru ceea ce vrei cu adevarat. Insa adevarul este ca cu cat vorbesti mai mult despre ceea ce nu vrei, sau vorbesti despre cat de rau este acel lucru, sau te informezi despre asta tot timpul, si apoi comentezi cat de groaznic este, nu faci decat sa creezi din ce in ce mai mult din acel lucru.

Exista peste tot un curent de stare de bine. Este un curent de energie pozitiva pura. Universul, din cate stim, este plin numai cu o astfel de energie. Traim intr-o lume care se bazeaza pe bunastare si bunastarea abunda. Atunci cand ii permiti acestui flux sa curga prin tine in intregimea sa, te simti bine, foarte bine. Cand te indepartezi un pic de el, nu te mai simti atat de bine. Exista un singur flux de bunatate sau de stare de bine caruia tu ii permiti sau nu te traverseze. Emotiile tale iti spun in ce situatie te afli. Daca ii permiti acestei conexiuni sa se manifeste sau daca ii opui rezistenta."

2 comentarii:

  1. Dupa ce am citit postarea ta ,am ramas cateva clipe fara aer,la propriu.Am simtit o puternica emotie si fluxul acela...si inca o data confirmarea ca exista...
    Inca mai joc ping-pong cu indoiala dar STIU ca este doar o etapa...
    Marta-indigo,as fi foarte onorata sa te intalnesc,candva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa aud impactul pe care l-a avut postarea asupra ta.. Marturisesc ca si pe mine m-a tulburat, desi stiam "principiile".

    Un gand bun.

    RăspundețiȘtergere