Translate

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Cauzele psihice si organice ale hipertensiunii arteriale"Cresterea tensiunii arteriale, cunoscuta sub numele de hipertensiune este un factor de risc pentru boli de inima, rinichi sau accidente vasculare cerebrale. Aceasta înseamna ca având tensiune arteriala înalta aveti un risc mai mare de a dezvolta boli de inima sau rinichi. Acest aspect este foarte important deoarece bolile de inima si accidentele vasculare cerebrale sunt printre principalele cauze de deces în lume. Hipertensiunea arteriala este foarte periculoasa deoarece adesea nu prezinta nici un semn sau simptom alarmant. Din fericire, puteti afla daca aveti tensiunea arteriala crescuta controlând valoarea ei regulat. Daca este crescuta, puteti lua masuri pentru a o scadea. La fel de important, daca tensiunea arteriala are valori normale, puteti învata cum sa o împiedicati sa devina crescuta. Acest fisier va va spune cum sa procedati.

Ce este tensiunea arteriala, ce se întâmpla când este înalta?

Sângele este transportat de inima la tesuturile organismului prin vase numite artere, presiunea sângelui reprezentând forta cu care împinge sângele în peretii arterelor. La fiecare bataie a inimii (60-70 batai pe minut în repaus), se pompeaza sânge în artere. Presiunea arteriala este maxima în momentul contractiei inimii si pomparii sângelui. Aceasta se numeste presiune arteriala sistolica. Când inima se relaxeaza, între batai, presiunea arteriala scade. Aceasta reprezinta presiunea arteriala diastolica.

Presiunea arteriala este caracterizata de aceste doua valori, presiunea sistolica si diastolica. Amândoua sînt importante. De regula sînt scrise una dupa alta, de exemplu 120/80 mm Hg, prima valoare reprezentând presiunea sistolica, în timp ce valoarea mai mica reprezinta presiunea diastolica.

Anumite activitati fac ca presiunea arteriala sa creasca sau sa scada. De exemplu, daca alergati dupa autobuz presiunea arteriala creste. Când dormiti presiunea arteriala scade. Aceste variatii ale presiunii arteriale sînt normale.

Unele persoane au o presiune arteriala ce sta majoritatea timpului la valori ridicate. Sângele acestor persoane împinge în peretii arterelor cu o forta mai mare decât în mod normal. În lipsa tratamentului se poate ajunge la probleme medicale seriose cum ar fi:

Ateroscleroza (îngrosarea arterelor). Presiuni ridicate ale sângelui lezeaza peretii arterelor facându-i grosi si rigizi. Astfel, este accelerat procesul de depunere a colesterolului si grasimilor pe peretii vaselor sangvine, ca "rugina pe teava", ceea ce împiedica curgerea normala a sângelui în corp si în timp poate duce la infarct de miocard sau accident vascular cerebral.

Infarctul de miocard (atacul de inima). Sângele conduce oxigenul în organism. Când arterele ce duc sângele la miocard (muschiul inimii) se blocheaza, inima nu mai primeste oxigenul necesar. Reducerea fluxului de sânge necesar poate duce la dureri de piept (angina). Când fluxul sangvin este oprit complet se produce atacul de inima (infarctul).

Inima marita. Presiunea arteriala crescuta obliga inima la un efort suplimentar. În timp, aceasta duce la îngrosarea si ulterior la intinderea peretilor inimii, pâna ce inima înceteaza sa functioneze normal, in cele din urma instalandu-se manifestarile insuficientei cardiace. Controlul presiunii arteriale poate preveni acest fenomen.

Suferinta rinichilor. Rinichiul functioneaza ca un filtru ce curata organismul de toxine. De-a lungul anilor, presiunea arteriala crescuta afecteaza vasele de sânge din rinichi, acestia filtreaza mai putin lichid, toxinele acumulându-se în sânge. Astfel, rinichi pot ceda, moment în care tratamentul medical (dializa) sau transplantul de organ devin necesare.

Accidentul vascular cerebral. Îngustarea arterelor face ca mai putin sânge sa ajunga la creier. Daca un cheag de sânge blocheaza o artera îngustata, un accident vascular trombotic poate sa apara. De asemenea, ca urmare a presiunii arteriale crescute un vas sangvin se poate rupe, producându-se un accident vascular hemoragic.

Care sunt persoanele cu risc de a dezvolta hipertensiune arteriala?

Oricine poate dezvolta hipertensiune arteriala, dar unele persoane sunt mai predispuse pentru aceasta suferinta. De exemplu, HTA apare mai devreme si se dezvolta mai sever la populatia afro-americana decât la populatia alba.

La adultul tânar si mediu, barbatii sufera de HTA mai frecvent decât femeile. Pe masura ce îmbatrânesc, raportul se schimba. Dupa menopauza femeile dezvolta mai frecvent HTA decât barbatii la aceeasi vârsta. Numarul bolnavilor de HTA creste rapid atât la femei cît si la barbati pe masura înaintarii în vârsta.

Factorii ereditari pot face ca numarul bolnavilor de HTA sa fie mai mare decât în alte familii. Daca parintii si bunicii sufera de HTA este cu atât mai probabil ca si dumneavoastra sa dezvoltati aceasta suferinta. Desi este o suferinta frecventa la adulti, poate apare si la copii. Chiar daca toata lumea pare sanatoasa trebuie ca membrii familiei dumneavoastra sa-si controleze tensiunea arteriala regulat.

Atentie: Presiunea arteriala crescuta poate sa nu prezinte semne sau simptome alarmante.


Cauzele ce determina aparitia hipertensiunii arteriale

La majoritatea persoanelor nu exista o cauza determinanta pentru aparitia hipertensiunii arteriale. Acest gen de presiune arteriala crescuta se numeste hipertensiune arteriala esentiala sau primara. Alta serie de persoane sufera de HTA determinata de o serie de cauze cunoscute cum ar fi: tumori de suprarenala, boli cronice de rinichi, exces de pilule contraceptive sau sarcina la femei, etc. Aceasta este numita hipertensiune arteriala secundara si este în general curabila daca sînt corectate cauzele determinante.

---------------------------------------------------------------------------------
Analiza

Medicina nu cunoaste cauza hipertensiunii arteriale asa, ba chiar mai mult, se considera ca nu NICI NU EXISTA O CAUZA !
"La majoritatea persoanelor nu exista o cauza determinanta pentru aparitia hipertensiunii arteriale."

Boalea este descrisa si clasificata in "hipertensiune arteriala esentiala sau primara", dar depre cauzele bolii nu se stie o iota in mod sigur !

Ce medicamente se dau in cazul hipertensiunii arteriale de catre medicina clasica ?
Medicamentul standard la hipertensiunea arteriala si pe care il primesc aproape 100% din pacienti este un medicament
care contine o substanta numita betablocher si care inhiba bataile normale ale muschiului inimii reducand
randamentul ei natural. Prin aceasta metoda inima nu mai bate cu amplitudinea necesara organismului si acest lucru
duce automat la scaderea presiunii sangelui in artere la fel ca si atunci cand un robinet la care se afla legat un furtun este inchis un pic.

Randamentul inimii este redus prin betaclocheri cu 20-40% si acest lucru va duce inevitabil la:
- distrugerea sigura a muschilor inimii si ca urmare la boli cronice de inima
- lipsa de putere si energie
- oboseala cronica
- infectii in sange datorita lipsei de oxigen si de sange proaspat in extremitati
- slabirea sistemului imunitar
- slabirea tutoror organelor (toate organele sunt alimentate si intarite cu sangele pompat de inima.
- capacitate celebrala scazuta

Alte medicamante date impreuna cu betablocherii sunt medicamente care "subtiaza" sangele, adica care altereaza in mod artificial consistenta lui sau medicamente care dilata arterele.

Intrebarea 1: Daca hipertensiunea nu are de a face cu inima - dupa cunostintele actuale ale medicinii - de ce se dau totusi medicamenete care reduc puterea inimii ?

Pentru ca prin aceste medicamente se obtine cel mai rapid efect de reducere a hipertensiunii - efect dorit si de pacienti. Insa cu medicamente se produc efecte nefaste si ireparabile asupra sanatatii de care vor profita la urma cel mai mult tot fabricantii de medicamente.

Intrebarea 2: Betablocherii vindeca hipertensiunea arteriala ?
Bineinteles ca nu vindeca nimic pentru ca inima are de a face cu tensinea arteriala la fel de mult ca si un robinet cu un furtun infundat care este conectat la el. Prin inchiderea robinetului nu se curata furtunul chiar daca presiunea din acesta scade.

Intrebarea 3: De ce se dau totusi betablocherii la hipertensiunea arteriala daca nu vindeca nimic?
Tocmai fiindca nu vindeca se dau aceste medicamente. Daca medicamentele ar vindeca ceva cine ar mai cumpara aceste medicamente decenii intregi ? Scopul industriei farmaceutice este profitul si nu vindecarea. Cu vindecarea nu se fac bani.

Intrebarea 4: De ce doctorii nu cauta o alternativa mai buna ?
Industria farmaceutica nu produce alte medicamente contra acestei afectiuni si ca urmare doctorii nu au ce sa aleaga.
Betablocherii funtioneaza rapid (desi distrug inima si slabesc intregul organism) si acest lucru le este mai mult decat suficient celor mai multi "doctori". Un doctor adevarat insa va cauta cauza bolii si va incerca sa o inlature, dar un astfel de doctor este mai rar decat 7 cifre la lotto.

Intrebarea 5: Care este de fapt cauza adevarata a hipertensiunii arteriale ?
Daca privim sistemul cardio-vascular il putem compara cu o pompa de apa care tine apa in circulatie intr-un lac artificial. Acest sistem format dintr-o pompa (inima), furtun (vase sanguine), un filtru (rinichii). Pompa de apa este aleasa de asa natura sa garanteze circulatia ideala a apei.

Daca presiunea din furtun creste la un moment dat exista numai doua cauze posibile:
a) indundarea furtunului
b) infundarea filtrului (rinichii)

Reducand randamentul pompei de apa se scade tensiunea ridicata care apare in mod automat in furtun insa acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator nu va face in acest caz ceea ce trebuie: el va curata flitrul infundat.

In cazul organismului cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii. Rinichii filtreaza permanent sangele si atunci cand randamentul lor scade automat creste tensiunea arteriala caci inima nu isi schimba randamenetul in functie de cel al rinichilor.

De ce scade randamentul rinichilor ?
Rinichii omului sunt organele cele mai puternic legate direct de emotii si sunt afectati foarte puternic de suparari si de emotiile negative, indeosebi de cele de durata (tristete, depresie, deceptii sentimentale, pierderea celor iubiti, singurate).

Cei mai multi oameni incep sa fac hipertensiune arteriala dupa un deces sau o suparare care tine mai mult timp. In cazul supararilor cronice rinichii nu mai pot lucra cum trebuie - se strang de la tristete - si reducandu-se capacitatea lor de filtrare creste in mod automat tensiunea din artere.

Si conflictele si enervarile zilnice la oameni care nu sunt tristi sau depresivi duc la hipertensiune arteriala, insa acest lucru este cauzat nu numai de randamentul slabit al rinichilor (cei mai multi oamenii au rinichii slabiti si infundati) ci mai mult de ficat, care are o functie compensatoare la volumul de sange aflat in circulatie in organism. Eervearea afecteaza in mod direct ficatul. Deci cauza numarul lor la hipertensiune sunt conflictele emotionale, certurile, care duc la tensiune emotionala si ca urmare si la tensiune in sange.

Ca urmare voia buna si echilibrul emotional sunt factorii care vindeca cel mai usor hipertensiunea arteriala. Fiindca pacientii nu stiu acest lucru, de indata ce au aflat ca sufera de aceasta afectiune ei vor lua medicamentele precrise de medic ani de zile - chiar daca necesitatea lor dispare - fiind convinsi ca boala este nevindecabila si ca trebuie sa ia aceste medicamente o viata intreaga.

Un alt factor important la hipertensiune este ficatul. Ficatul actioneaza ca un rezervor de sange care mentine cantitatea de sange din organism la nivelul necesar - asemanator cu rezervoarele de dilatare folosite la instalatiile de incalzire. Oricine a vazut un ficat de animal isi poate da seama usor ca acesta este asemanator unui burete care contine mult sange.
La miscare muschii trebuie alimentati cu sange si acestea este eliberat de ficat care il aduna in timpul repausului.
Si la enervare sau emotii puternice ficatul elibereaza acest sange care se duce in zonele necesare, mai ales la cap unde se creeaza o congestie. La un om cu fiactul sanatos sangele se retrage repede inapoi in ficat dupa efort sau eneervare, pe cand la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece in mod rapid.

Din cauza afectiunilor ficatului care, ca si cele la rinichi le are aproape orice om din ziua de azi mai mult sau mai putin datorita la mai multi factori (alimentatie nesanatoasa, lipsa de miscare, toxine acumulate, calculi renali si bliari) ficatul nu mai poate indeplini aceasta functie in mod ideal iar compensarea cantitatii de sange din arterii nu mai poate fi facuta in timp util ducand la valori marite de tensiune.

Un ficat bolnav si enervarile duc deci la valori si mai mari ale tensiunii arteriale decat in cazul unui ficat sanatos. Si acest lucru este cunoscut: bolnavii despresivi si maniosi fac tensiune si mai mare decat cei care sunt numai depresivi.

Desi cauza primara a hipertensiunii este pe plan organic sistemul renal, ficatul are deci o influenta destul de mare asupra valorilor ei.

Al treilea factor la hipertensiunea arteriala, care este insa minor, este pierderea elasticititatii arteriilor. Arteriile elastice sunt in stare sa compenseze prin umflare o parte din tensiunea marita aparuta, in timp ce arteriile rigide si cu elasticitatea alterata vor pastra cresterea presiunii arteriale la valoarea cauzata de emotia creeata.

Factorii zilnici care duc la variatia tensiunii arteriale in cazul hipertensivilor cronici datorate rinichilor emotiile negative si enervarile, asa cum stie orice hipertensiv din proprie experienta.

Intrebarea 6: De ce doctorul meu nu stie toate lucrurile acestea ?
Doctorii au fost invatati candva la facultate - in mod evident gresit - ca hipertensiunea nu are cauze si ca se trateaza cu betablocheri. Majoritarea doctorilor au ramas la acest stadiu de necunoastere totala, stadiu la care a ramas si "stiinta" oferita de industria farmaceutica de mai multe decenii. In ultimii 30 de ani nu s-a facut un singur pas inaintre pentru vindecarea hipertensiunii caci cine are oare nevoie de un pas inainte cand se castiga atatia bani cu betablocheri si cu alte medicamente ?

Timp de cercetare proprie si mai ales de gandire doctorii din ziua de azi nu detin, iar ei, ca si cei multi "oameni de stiinta" se multumesc cu ceea ce stiu deja.

Cum se poate vindeca hipertensiunea in mod adevarat
Pentru a vindeca hipertensiunea exista un singur mod real si eficient: trebuie vindecata sau eliminata depresia, supararea sau tristetea pacientului ! Acest lucru se poate face in mod efectiv cu ajutorul homeopatiei sau prin schimbarea modului de viata.
Cei mai multi oameni fac hipertensiune la scurt timp dupa decesul partnerului sau al unui membru din familie. O solutie posibila ar fi gasirea unui nou partener, gasirea unui nou sprijin in viata, etc. Astfel de pierderi nu sunt
de inlocuit pentru cei mai multi oameni insa exista metode de a face fata mai usor cu problemele sufletesti aparute in urma acestora.
Oamenii care se enerveaza usor trebuie sa indeparteze sursele conflictelor si sa incearca sa se stapanesca.

In cazul hipertensiunii trebuie tratate cu remedii naturiste atat organele (rinichii si ficatul) care duca la cresterea ei dar mai ales cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supararea, depresia si enervarea. Acest lucru se poate face cel mai efectiv si precis cu ajutorul remediilor homeopate.

Tratamentul cu betabocheri si subtietori de sange aduce numai daune intregului organsim si nu avizeaza deloc cauza adevarata a bolii facand bolnavii dependenti de aceste medicamente pentru decenii intregi.
In plus in acest caz este evident faprul ca doctorii dau la hipertensiune un mediicament pentru inima cand de fapt cauza bolii nu este cunoscuta si nici atribuita inimii ! Acest tratament este tot asa o mare prostie ca si reducerea randamentului pompei de apa in loc de desfundarea filtrului pentru un instalator. Daca un instalator ar face asa ceva ar fi concediat imediat. Doctorii fac acest lucru de decenii intregi fara nici macar sa se intrebe de care este cauza acestei boli.

Multi bolnavi care au reusit sa depaseasca stadiul depresiv nu mai hipertensiune si nu mai au ca urmare nici nevoie de medicamente dar se iau mai departe din obsinuinta sau din cauza ca doctorii lor nu le spun ca nu mai sunt necesare.
Frica de "a se intampla ceva" este mentinuta si innoculata de sistemul medical si acesti betablocheri se dau in cele mai multe cazuri decenii intregi desi necesitatea lor dispare des de la sine in multe cazuri.

Alternative eficiente la betablocheri

O alternativa naturala foarte eficienta la betablocheri si mult mai sanatoasa si care functioneaza pentru cei mai multi bolnavi (dar nu pentru toti) este remediul naturist de la plafar cu numele de "Regulator de tensiune". Remediul costa 25 de lei si se poate gasi peste tot unde este un magazin naturist gen plafar. Remediul merita incercat, desi nu poate ajuta pe toti dat fiind factorii diferiti care cauzeaza marirea tensiunii cat si organele afectate.

Acest remediu nu este cea mai buna alternativa care exista caci din pacate nici medicina naturista nu stie cauzele adevarate ale acestei boli . Ca urmare in aceste remedii se afla mai mult plante cu efect cardiac cand de fapt ele ar trebui sa contina plante care actioneaza contra depresiei si a irascibilitatii iar pe plan organic ar trebui sa curete rinichii in primul rand.

Mult mai eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi deci drenoare renale si hepatice, remedii care inlatura depunerile din rinichi impreuna cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibilitatii."


Intregul articol la

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu