Translate

sâmbătă, 31 august 2013

Cum se iese din depresie?

Un studiu recent publicat in revista Phytotherapy Research a dovedit ca turmericul (curcuma) este foarte eficient in tratarea depresiei, ba chiar mai eficient decat medicamentele de pe piata.

Cercetatorii din India au comparat efectele turmericului cu cele ale Prozacului, pe pacienti cu tulburare depresiva majora.Concluziile lor? Turmericul este la fel de eficient ca Prozacul, fara efectele negative ale acestui medicament (tendinte de suicid, anxietate, tulburari ale somnului, reactii maniacale).
Iar pe langa efectul anti-depresiv al turmericului, acesta are si alte beneficii asupra sanatatii: previne diabetul si blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase si le reduce intr-o proportie de 80%.
Nici nu e de mirare ca in India i se spune „pulberea sfanta”. Turmericul are un efect extrem de benefic si asupra ficatului, pe care il purifica si elimina cele mai periculoase toxine. Folosit in cadrul unei cure de slabire, tumericul sporeste scaderea in greutate si imbunatateste functionarea metabolismului.

Citeste pe Foodstory: http://www.foodstory.ro/trenduri-stiri/un-ingredient-din-bucatarie-este-mai-eficient-in-tratarea-depresiei-decat-prozac#ixzz2da5icztG

NOTA: Cauza depresiei trebuie inlaturata. Antidepresivele, fie ele de sinteza sau naturale se adreseaza, sa nu uitam, doar efectului. Depresia este o tulburare afectiva care poate avea cauze diverse, si pana nu sunt constientizate cauzele, perceptia asupra propriei persoane, asupra propriei realitati, sub indrumare profesionista psihologica, depresia ar putea fi diminuata, tinuta sub control, insa tensiunea din inconstient ne poate inca sabota in viata de zi cu zi, in diferite forme.

Am gasit si un alt articol util in caz de depresie, am retinut un aspect foarte interesant, si anume acela ca depresia se diminueaza prin activitati dinamice si se poate accentua prin activitati relaxante, cum ar fi masajul cu ulei. Din punct de vedere energetic este corect, yin (depresia) se diminueaza, se echilibreaza prin yang (dinamism, miscare) si se poate accentua prin activitati yin (relaxante). Totusi ai putea convinge cu greu o persoana depresiva sa desfasoare activitati dinamice, pentru ca-i lipseste energia, si asta mai ales in cazul depresiei majore, cand persoana nu-si poate duce pana la capat nici activitatile banale de zi cu zi. Dar alimentatia crudivora, care amplifica energia, ar putea ajuta in acest sens. 
Dar sa nu uitam ca depresia majora nu se trateaza niciodata de unul singur si nici doar cu suportul celor apropiati, desi si acesta este important. Pana la iesirea din depresia majora este nevoie obligatoriu de un specialist, recomandabil psiholog clinician sau psihoterapeut si in paralel tinerea sub observatie de catre un psihiatru (pentru prescrierea unui tratament de interventie rapid, care bine monitorizat nu da nici dependenta, nici nu distruge creierul asa cum am mai auzit ca spun cei neavizati). E bine sa stim ca tratamentele naturiste isi fac efectul in timp, mult mai lent decat un medicament antidepresiv care actioneaza si la o jumatate de ora dupa ingerare.
Daca depresia minora sau moderata ar putea fi tinuta sub control prin activitati mai energice, consiliere psihologica, alimentatie sanatoasa, depresia majora prezinta un risc crescut de suicid si in niciun caz nu trebuie tratata cu superficialitate.

Iata articolul despre care vorbeam:
http://suntsanatos.ro/sanatate/recomandari-in-caz-de-depresie.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu