Translate

duminică, 18 noiembrie 2012

Gandurile noastre creaza propria realitate..:)



Intr-o dimineata, un tanar artist intra intr-o cafenea, fiind foarte entuziasmat ca a fost angajat sa picteze portretul unui om cu bani care avea o firma de constructii. In timp ce isi savura cafeaua bucuros, vazu un ziar lasat pe masa vecina in care era tiparit cu litere mari urmatorul titlu:   "VIN VREMURI GRELE".
Incepu sa se gandeasca tot mai mult la aceste cuvinte. Patronul cafenelei trecu sa-l salute si vazandu-l ingrijorat, il intreba daca s-a intamplat ceva. Acesta i-a raspuns trist ca trebuie sa plece, caci vin vremuri grele, asa ca trebuie sa munceasca la lucrarea lui. 
Patronul incepu sa se macine ca poate chiar vin vremuri grele. Devenea din ce in ce mai ingrijorat pe masura ce se gandea la vorbele tanarului. Isi suna apoi sotia rugand-o sa nu se supere dar ca trebuie sa-si anuleze comanda pentru rochia cea noua, deoarece este cam scumpa si s-au anuntat vremuri grele. 
Aceasta suna la magazinul unde isi comandase rochia si o ruga pe patroana sa-i anuleze comanda. Isi ceru scuze dar ...Vin vremuri grele si trebuie sa faca economii. 
Patroana n-a avut incotro si a anulat comanda, dar isi aminti ca a auzit ea la stiri
candva ca "Vin vremuri grele". Asa ca a sunat imediat la firma de constructii pe care o angajase pentru executarea unei lucrari de extindere a magazinului. 
L-a anuntat pe constructor ca va renunta pentru moment la lucrare, deoarece vin vremuri grele si nu isi poate asuma un asemenea risc in acest moment.
Constructorul s-a intristat la auzul acestei vesti, motiv pentru care s-a grabit sa-l sune pe tanarul artist spunandu-i ca doreste anularea comenzii pentru portret, intrucat vin vremuri grele si acesta nu este un moment potrivit ca sa cheltuie banii pe lucruri artistice.
Coplesit de suparare, tanarul artist a acceptat cu resemnare vestea, ca doar s-a intamplat asa cum a anticipat. Simtindu-se trist, porni inspre cafeneaua favorita sa-si inece amarul cu un pahar de vin.

In timp ce statea din nou asezat la masa lui, zari ziarul pe care scria "Vin vremuri grele".
De data asta s-a ridicat si a luat ziarul pentru a-l cerceta mai bine. 
Data ziarului era de acum 5 ani. Cineva despachetase farfurii pentru restaurant.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu