Translate

vineri, 1 octombrie 2010

Din nou atacuri la MISA

Am spus-o si o repet, nu fac parte din Misa. Am facut cativa ani hatha yoga la o sala a lor si in afara de faptul ca absolut totul era decent (nu faceam nici filme porno, nu ne inchinam la fortele raului etc) pentru mine a fost o experienta fabuloasa, unica.
Treceam printr-o perioada de doliu, tocmai imi murise mama. Mai aveam putin si deveneam depresiva, cu tot tacamul.
Am experimentat pentru prima oara, alaturi de alti yoghini, trairea mistica profunda si pot spune ca am simtit pe pielea mea care este diferenta intre o rugaciune spusa adesea automat (esti prea preocupat sa nu scapi din vedere vreun cuvant din rugaciunea standard ca sa mai poti sa si simti ceva) si a simti prezenta divina.
Am gasit undeva un citat pe care l-am postat si pe aici pe undeva, ca rugaciunea e o cerere catre Dumnezeu iar meditatia este ascultarea rapunsurilor. Mi se pare foarte adevarat.
Ducandu-ma la yoga, pe langa alte beneficii- energia mea crestea, capacitatea de concentrare si aceea de a intra in starea de relaxare au fost evidente, iar tonusul psihic mi-a revenit, am devenit mult mai optimista si mai echilibrata- am constatat ca dusul la biserica( nu-i critic pe cei care se duc acolo, dar asta nu e tot) nu inseamna nici pe departe sa-l simti si sa incepi sa-l iubesti pe Dumnezeu, care este Iubire (apropo, cand iubesti nu te temi, insa cand intri in biserica ti se spune de la inceputul slujbei "sa te apropii cu frica"..).
Ziarul Jurnalul national publica azi iar un articol care ii face albie de porci pe yoghini, il acuza in continuare pe Gregorian Bivolaru de fapte pentru care a fost oficial gasit nevinovat (si cand te gandesti ca un jurnalist trebuie sa fie bine informat..).
Yoga nu inseamna hipnoza in masa, poate fi practicata si in singuratate si este o cale spirituala. Depinde cine o practica, cum si in ce scop, pentru ca in unele cazuri poate actiona ca un bumerang impotriva celui care o practica in scopuri nocive.
Se spune ca yoghinii sunt ca niste oite care se lasa hipnotizate. I-as intreba pe cei care spun asta daca nu si-au pus intrebarea cine sunt cu adevarat oitele.. Ei preiau automat informatii despre un anumit domeniu din mass media, si fara a le aprofunda sau verifica le iau ca adevaruri absolute, ceea ce este grav, inseamna ca sunt simple marionete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu