Translate

duminică, 26 septembrie 2010

In contact cu arhetipul contrasexual

Jung spunea ca arhetipul contrasexual este cel mai apropiat de Sinele divin, launtric. A intra in contact cu imaginea femeii ideale- la barbati- si a barbatului ideal interior- la femei- poate avea consecinte fabuloase, senzatia este aceea de a intra in contact cu propriul Sine.
Intr-o incapere pe care o aranjam cat mai romantic- aprindem betisoare parfumate sau lampa de aromoterapie cu esenta de trandafiri, portocala, mosc, scortisoara, in functie de preferinte, punem o muzica lenta, care sa ne inspire; ne relaxam profund si cerem Sinelui Divin sa ne puna in contact cu femeia sau cu barbatul interior (fiecare barbat are in inconstient imaginea femeii ideale, iar fiecare a femeie a barbatului interior).
Lasandu-ne purtati de o atmosfera de vis, in care totul pare sa fie posibil, vizualizam imaginea ideala. Unde este, cum arata, ce culoare au ochii ei/ lui, ce mesaj ne transmite, cum se simte in pielea noastra?
Incercam sa fim cat mai deschisi la prezenta care ne pune in contact cu fiinta ideala, de sex opus, din sufletul nostru. Retinem mesajele pe care ni le spune, ca si starea pe care o avem in prezenta lui/ ei.
Cand simtim, ne luam la revedere si il/ o vizualizam cum pleaca incet de langa noi.
Putem repeta exercitiul ori de cate ori simtim nevoia, mai ales atunci cand suntem debusolati, ingrijorati, devitalizati. Este una din modalitatile de a ne regasi si a ne reintregi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu