Translate

marți, 5 ianuarie 2010

Masina timpului a fost deja inventata

Igor Razagraev, vice-presedintele Asociatiei de hipnoza creativa si medicala din Rusia, a acordat un interviu pentru Komsomolskaia Pravda, in care a vorbit despre "masina timpului", hipnoza ca metoda de tratament si despre capacitatile deosebite ale unor politicieni.
Acesta a explicat ca hipnoza actioneaza in semisfera dreapta care raspunde pentru emotii, creatia artistica si intuitie.

"De aceea se intampla ca pacientii nostri sa-si descopere talentele despre care inainte nici nu banuiau. De pilda, o femeie-fizician in cursul sedintei de hipnoza si-a descoperit indemanarea de a desena. Insa mecanismul in sine al hipnozei a ramas pana acum o enigma pentru savanti.
Igor Razagraev a explicat ca nu orice om poate fi adus in stare de transa: "nu se supun hipnozei copiii pana la varsta de doi ani, batranii si oamenii cu tulburari psihice grave. Restul oamenilor se supun".

Este adevarat ca hipnoza poate sa nu aiba un efect imediat. Este cunoscut cazul cand hipnotizatorul german Fogt n-a reusit sa-si hipnotizeze pacientul decat dupa trei sute de sedinte. Nu oricine reuseste sa provoace o hipnoza profunda. Dar in cazul unui tratament, sunt suficiente grade mai usoare de hipnoza. Aceasta metoda poate vindeca diverse boli, ca majoritatea celor de piele, boli interne cardiace, renale, de ficat, nevroze, depresii si stress, boli care se trateaza excelent pe baza rezervelor interne ale organismului.

Exista oameni - ponderea lor este in jur de 10% - deosebit de "sugestibili", care pot sa-si trateze toate bolile, de la dureri de dinti pana la astm, fara nici un preparat medical". Specialistul in hipnoza a mai povestit ca a descoperit ca soferii, dupa o sedinta de hipnoza, au mult mai putine sanse sa aiba un accident de circulatie.


Calatorie in trecut

Tot prin intermediul hipnozei, Razagraev a explicat ca "omul poate fi «expediat» la o varsta mai frageda. De fapt, cu aceasta a si inceput hipnologia stiintifica moderna. Cand celor cercetati li s-a sugerat starea unui prunc, ei incepeau sa tipe asemenea unor copii mici, sa manifeste reflexul de supt caracteristic celor nou nascuti. Profesorul Raikov afirma ca hipnoza este masina timpului care exista in mod real. Trimitand omul sa calatoreasca prin toata viata lui, de la nastere pana in prezent, se pot «sterge» acele momente stresante si traumatizante care il insotesc din trecut si care se transforma in complexe.

Metoda progresiunii de varsta, dimpotriva, presupune sugerarea unei varste mult mai mari. Aceasta metoda se foloseste atunci cand trebuie «programate» pentru viitor niste lucruri pozitive, de exemplu, o protectie anti-stress sau siguranta de sine. Una dintre pacientele mele, in timpul sedintei de progresiune in varsta, privind cu cativa ani inainte, a spus de ce se va ocupa, a dat numelele viitorului sot si ale copiilor, a spus ca primul copil pe care il va naste va fi fata s.a.m.d.

Peste cativa ani «premonitiile» ei s-au adeverit in proportie de 80%. Din punct de vedere stiintific, asemenea lucruri nu pot fi explicate. Am mai facut un experiment interesant cand in timpul sedintei de hipnoza ii sugeram pacientului ca are o varsta ireala, doua sute, trei sute, o mie de ani, un milion de ani. In paralel, se efectua inregistrarea electroencefalogramei care reflecta gradul de activitate electrica a creierului.

Datele electroencefalogramei se schimbau permanent! Ce spune acest lucru? Un om credincios ar presupune ca exista sufletul care si dupa moarte isi continua existenta. Cred ca aceste fapte ar trebui sa-si gaseasca o explicatie materialista. Dar pana acum este o enigma".


Vocea lui Jirinovski este foarte sugestiva

Desi multa lume crede ca prin intermediul hipnozei se pot afla cele mai ascunse secrete ale subiectilor, Razagraev este de parere ca este imposibil. "Daca omul vrea sa-si pastreze secretul, orice hipnoza, chiar cea mai profunda, este neputincioasa. Creierul dispune de cel mai mare grad de autoaparare. De exemplu, specialistii in hipnoza ii pot ajuta pe criminalisti, dar numai pentru a lucra cu victimele si martorii.

Sa zicem ca un om a devenit victima a unui accident de circulatie. In momentul accidentului el se afla intr-o stare de soc si nu isi aduce aminte nici de persoane, nici de numere de masini, nici de alte detalii. Si noi putem sa ajutam sa refacem aceste detalii. Or, criminalul, cel mai des, este o personalitate puternica si nici sub hipnoza nu recunoaste ceea ce a facut. In ceea ce priveste tehnica sugestiei, aceasta este utilizata de oamenii politici, dar nu in mod constient.

Cercetarile noastre au aratat ca vocile lui Jirinovski si Lujkov sunt cele mai «sugestive». La Putin acest fenomen se manifesta mai putin. Discursul unui om politic poate fi incoerent si lipsit de orice logica, dar, cu toate acestea, este capabil sa influenteze foarte mult asupra emotiilor si chiar subconstientul oamenilor".

Sursa: Ziua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu