Translate

vineri, 11 decembrie 2009

Potrivit cercetătorilor germani, traumele pe termen lung pot provoca probleme de memorie şi comportamentale

Realizatorii studiului au analizat efectele pe termen lung al stresului pe şoarecii nou-născuţi, şi au observat că au produs hormoni capabili de modificări genetice, influenţându-le în mod negativ, în anii următori, comportamentul.Astfel, ei au "stresat" cobaii nou-născuţi separându-i de mame câteva ore pe zi, şi au studiat apoi la nivel molecular consecinţele traumei respective asupra dezvoltării ulterioare a acestora. Stresul a apărut din senzaţia de abandon pe care au avut-o aceştia.
Cercetătorii au descoperit că şoarecii "abandonaţi" se arătau ulterior mai puţin capabili să înfrunte situaţii stresante, având şi o memorie mai puţin dezvoltată decât ceilalţi. De asemenea, au ajuns la concluzia că se produc schimbări la nivelul unei gene care codifică un hormon al stresului. Gena rămâne programată să producă niveluri ridicate ale acestui hormon toată viaţa individului în cauză.
http://www.descopera.ro/

Un comentariu:

  1. iti pot confirma ,mama a avut probleme era sa pierdem casa din cauza unor banci careeprin '95 daca nu ma-nshel cand au luat ai mei un imprumut in banca si era dobanda 40 la suta (cea mai mica de atunci ,si totusi incredibil de mare) a crescut in un an pe la 140 si ceva ...iti dai seama ca atunci cand suna telefonu sau batea cineva la usa aveai spaima de executor,oricum ,au trecut toate cu bine insa mama daca e chiar si cu mine singura in casa si stie ca sunt suta la suta doar eu ,daca ma duc in bucatarie spre ex sa i-i zic ceva primul ei impact e sa se sprie ,stii cum fac oamenii mai in varsta cad se sperie ca scot sunetu' ala de mica spaima "HIIIIIIII" ...creierul uman e cea mai perfecta minunatie ,pana sa ajungem sa intelegem tot mai e...

    RăspundețiȘtergere