Translate

miercuri, 18 februarie 2009

Stau si mai intreb: De ce, avand multe informatii intr-un domeniu, o persoana mai degraba le uita, tinde sa nu tina seama de ele?
Am intalnit persoane care stiu sa dea diverse sfaturi, minunate; le este greu sa le aplice. Ce le lipseste? Vointa? Motivatia? Sau poate cheful de viata..
Persoana pe care am intalnit-o azi mi-a tinut o frumoasa predica despre ce sa nu mancam (mancare nesanatoasa), pentru ca dupa aceea sa-mi spuna ca nu are ce sa faca, ii da copilului margarina, ii pune vegeta in mancare,.. ca si cand nu ar avea de ales. Margarina nu este mult mai ieftina in comparatie cu un alt produs, si nici vegeta nu este mai ieftina decat sarea. Si totusi..

Maturizare inseamna responsabilitate, inseamna sa ai taria sa pui in practica ceea ce stii, daca nu pentru tine, macar pentru cei pe care-i iubesti.
Este adevarat ca mult mai usor e sa cazi decat sa te ridici, iar in ceea ce priveste obiceiurile proaste, ca si imitarea altor persoane, asta ne ridica permanent stavile.
Ii admir pe cei care au curajul de a fi ei insisi, de a-si respecta principiile fara sa epateze. Din pacate cred ca multi dintre noi nu stiu cand sa fie maturi. A fi matur nu inseamna sa ucizi copilul din tine, ci sa te autoeduci in fiecare zi, sa ai puterea de a trai asa cum crezi tu ca este bine.

7 comentarii:

  1. Ah si eu tocmai ma pregateam pentru o copilarie eterna... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si de ce ai renuntat? (sper ca nu din vina mea). E chiar frumos.
    Dar de ce sa te pregatesti, poti sa ramai asa..

    RăspundețiȘtergere
  3. Si unde inveti psihologie...? :)
    Ah, fara Dumnezeu suntem nimic, sufla Doamne si in panzele noastre, da-ne bucuria de a fi pe val, alaturi de Tine... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu conteaza unde, Marian; sa spunem ca in principal invat de la Jung..

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Am zis eu undeva ca ma numesc Marian?:)
    Imi place sa fiu surprins... iar replica asta chiar m-a surprins.
    Eu am un e-mail la profil... tu, nu ai . :)

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost probabil o confuzie. Sau mai degraba o banuiala.
    Da, nu am e-mail la profil, stiu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nimic nu e intamplator, defapt numele, anagramat, are o insemnatate spirituala deosebita pentru mine, m-as bucura sa pot sa fiu confundat cu acea fiinta... :)

    RăspundețiȘtergere